Oceněné Bloggerky a YouTuberky A Cup of Style: Psaní knihy nás moc bavilo, další ale zatím neplánujeme

acupofstyleDvě sestry, bloggerky a YouTuberky Lucka a Nicole Ehrenbergerovy, které zná internetový svět pod názvem A Cup of Style. Do světa blogování se vrhly před více jak deseti lety. Nejdříve se věnovaly grafice a celebritám, později se propracovaly k A Cup of Style, tedy k blogu o módě, o jejich životě a názorech. Před rokem vydaly vlastní knihu, v současné době mají na YouTube přes 140 000 odběratelů, jejich videa mají přes 25 600 000 zhlédnutí a mohou se pyšnit oceněním bloggerky roku 2015 a 2016 v kategorii Fashion.

Na počátku Vašeho úspěchu stojí fashion blog. Která z Vás s tímto nápadem přišla? Byl to Váš společný nápad?

My jsme začaly blogovat přibližně před dvanácti lety a to o všem, co nás zrovna bavilo. A čím jsme byly starší, tím nás více zajímal styl a móda. Před šesti lety jsme tak založily blog A Cup of Style zaměřený především na náš osobní styl. Primárně to byl nápad Lucky, ale Niky se po nějaké době taky připojila a společné blogování bylo rozhodně jedním z našich nejlepších rozhodnutí.

 Kdy a proč jste se rozhodly ke svému blogu přidat i YouTube kanál?

Když Lucka jela do Ameriky na Work and Travel, rozhodly jsme se, že zkusíme přidávat i videa, protože nám to přišlo jako nejlepší způsob, jak její zkušenosti zprostředkovat našim sledovatelům. A podařilo se. Videa začala bavit jak naše čtenáře, tak i nás a teď už více než dva roky pravidelně updatujeme i náš YouTube kanál.

 Před rokem jste vydaly svou vlastní knihu Móda, krása a životní styl – A Cup of Style, jakožto první blogerky v České republice. Byl to jeden z Vašich cílů, napsat vlastní knihu?

Nikdy to nebylo vyloženě naším cílem, ale bylo to něco, o čem jsme přemýšlely. Když jsme tak dostaly nabídku od nakladatelství na to, abychom knížku napsaly, měly jsme z toho velkou radost a nemohly odmítnout.

Byl to „oříšek“ napsat knihu anebo to bylo stejné jako psát blog? Co Vás bavilo/baví více? Máte v plánu napsat další knihu?

Bylo to pro nás podobné, jako psaní blogu. Vymyslely jsme si různá témata, která jsme zpracovaly, připravily si fotky a postupně tak celou knihu sestavily. Bavilo nás to moc, ale další zatím neplánujeme.

Získaly jste ocenění Blogerka roku 2015 i 2016 v kategorii Fashion. Co pro Vás toto ocenění znamená?

Moc nás těší, že jsme ocenění vyhrály, jelikož víme, že jde především o hlasy čtenářů. Jejich podpora je pro nás opravdu důležitá a moc si jí vážíme.

Máte nějaký společný cíl, co se týče počtu přečtení, zhlédnutí a odběratelů Vašeho YouTube kanálu?

Žádné takové cíle nemáme. Pro nás je nejdůležitější, aby nás to, co děláme bavilo a zároveň to bavilo také naše čtenáře a sledovatele.

Přidat komentář